Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté najeli do davu lidí protestujících proti USA, na místě zůstali zranění

Vlajka Filipín
Vlajka Filipín
Foto: Pixabay

Manila - Během demonstrace před americkou ambasádou v Manile najel do davu policejní vůz. Několik lidí muselo být hospitalizováno, další byli zatčeni.

Za ukončení americké vojenské přítomnosti demonstrovaly stovky Filipínců. Video zachytilo dodávku, kterou řídil policista a která několikrát najela do protestujících. Podle vůdce protestů museli být nejméně tři studentští aktivisté převezeni do nemocnice. (Upozorňujeme, že záběry z místa jsou velmi dramatické a nejsou vhodné pro děti.)

Strážci zákona později zatkli několik demonstrantů, kteří prolomili policejní kordon a hodili červenou barvu na policisty a na budovu americké ambasády.

Prezident Rodrigo Duterte v září vyzval ke stažení amerických vojáků z jihu země. Vojáci tam téměř 15 let působí jako cvičitelé filipínských jednotek, jež bojují proti islamistům. V dubnu 2014 Duterteho předchůdce podepsal s USA novou desetiletou dohodu, díky které americká armáda získala větší přístup na filipínské základny.

Témata:  Filipíny demonstrace U.S. ARMY

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy