Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Muslim se naštval na kolemjdoucí, přejel je autem

Muže naštvali dva chodci, přejel je
Muže naštvali dva chodci, přejel je
Foto: Reprofoto YouTube

Londýn - Šest let za mřížemi a osmiletý zákaz řízení vozidla. Takový trest dostal třicetiletý Mohammad Abdullah za to, že v dubnu tohoto roku přejel na ulici dva muže. Důvod? Naštvali ho.

Mark Thompson a Kevin Morson se v dubnu letošního roku procházeli po ulici, když vedle nich zastavil Abdullah. Chtěl prý muže pouze upozornit na to, že nejdou po chodníku, ale po ulici.

Mezi řidičem a dvěma muži následně vznikla hádka, která Abdulláha pobouřila. Zacouval proto se svým autem a rozjel se plnou rychlostí přímo na Marka a Kevina. Jeden z mužů přeletěl přes kapotu a střechu auta, druhý byl zasažen rohem vozidla. Abdullah z místa činu okamžitě odjel.

Oba muži skončili v nemocnici, kde jim lékaři diagnostikovali zlomeniny nohou. Případ se nyní dostal k soudu, u něhož řidič po zhlédnutí záběrů videa nic nepopíral. K činu se přiznal, zdraví to ale oběma mužům nevrátí. Podle prokurátora se totiž dosud neuzdravili a jejich prognóza je nejistá.

Abdullah během soudu několikrát sklonil hlavu směrem k zemi a projevil lítost. Advokát Robert Salis, který viníka obhajoval, tvrdí, že klient v době incidentu nevěděl, co dělá. "Nepřál by to nikomu. Přál by si vrátit čas," řekl jeho jménem Salis. 

Podle soudce se ale jedná o hrůzný čin. "Žil jste slušně, respektoval jste zákon, žil jste v uspořádané rodině. A 15 sekund stačilo, abyste spáchal takovou hroznou věc. A to jen kvůli špatné náladě," uvedl soudce. "Vidím, že jste z toho zničen. Bojujete s výčitkami svědomí. Viděl jsem vás, jak sedíte se slzami v očích," dodal.

Podle policie šlo o zvlášť závažný incident, který obětem způsobil zranění, které jim změnilo život. Abdullah si odsedí šest let za mřížemi a dostal zákaz řídit motorové vozidlo po dobu osmi let.

Témata:  útok muslimové Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy