Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v New Yorku zastřelila nemocnou černošku. Starosta města zuří

Policie USA
Policie USA
Foto: CNN

New York – Strašná tragédie a chyba. Právě tak označil starosta New Yorku Bill de Blasio incident, při kterém jeden z policistů zastřelil očividně psychicky rozrušenou 66letou černošku. Policie v New Yorku teď čelí kritice nejen veřejnosti, ale právě i starosty.

De Blasio na dnešní tiskové konferenci prohlásil, že od policistů se očekává nasazení střelných zbraní, pokud čelí opravdu vážné krizi. „Je obtížné si představit, že tomu tak bylo," dodal s tím, že ke střelbě nemělo dojít.

K 66leté Deborah Dannerové přijela policie poté, co obdržela telefonát o rozrušené osobě. Žena držela nůžky, kterými se kolem sebe oháněla. Výzvu, aby je odložila, neuposlechla, naopak uchopila baseballovou pálku, se kterou udeřila směrem k policistovi. Ten dvakrát vystřelil a zasáhl ji do trupu. Žena zraněním podlehla.

O Dannerové její rodina tvrdí, že byla psychicky nemocná. Policie v jejím bytě v minulosti zasahovala opakovaně.

Úřady případ přislíbily důkladně prošetřit a oznámily také, že policisté jsou pro takovéto situace školeni, aby použili elektrický paralyzér. Ten měl střílející policista u sebe.

Policie pochybení uznala. „Je jasné, že v tomto případě jsme selhali," uvedla newyorská policie s tím, že policista nepostupoval v souladu s výcvikem.

Témata:  USA střelba v USA policie USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy