Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zatkla pachatele zářijového výbuchu v Budapešti, píší maďarská média

Maďarská policie, ilustrační foto
Maďarská policie, ilustrační foto
Foto: Hungarian Government

Budapešť - Některá maďarská média, včetně státní televize dnes uvedla, že protiteroristické komando (TEK) maďarského ministerstva vnitra zadrželo předpokládaného pachatele bombového útoku v centru Budapešti. Při incidentu, ke kterému došlo 24. září večer byli zraněni dva členové policejní hlídky. 

Zprávu z médií zatím úřady nepotvrdily, ale ani nepopřely. Mluvčí centrálního vyšetřovacího úřadu Andrea Nagyová podle agentury MTI ke zprávám o dopadení pachatele pouze uvedla, že žádné informace o vyšetřování případu nemohou být v současné době poskytovány.

Exploze byla podle všeho namířená proti dvoučlenné policejní hlídce, kterou tvořili 26letý muž a 23letá žena. Atentátník položil batoh s podomácku vyrobenou náloží u vchodu do jedné budovy a výbušninu odpálil na dálku v okamžiku, kdy policisté procházeli kolem.

Útočníka zachytilo několik bezpečnostních kamer v okolí, ale obličej měl zakrytý, a nebyl proto k rozpoznání. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že v pozadí útoku mohl být konflikt mezi policií a místními kriminálníky.

Témata:  Maďarsko policie Maďarsko výbuch

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy