Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jako na divokém Západě: V centru Milána se poprala velká skupina migrantů, policie incident ignorovala

Vlajka Itálie
Vlajka Itálie
Foto: Pixabay

Milán – Přímo v centru Milána se ve středu poprala velká skupina migrantů. Jejich střet natočil a zveřejnil jeden z tamních občanů, který o situaci mluví jako o „divokém Západě“. A to i proto, že na místo vůbec nedorazila policie.

Na centrálním vlakovém nádraží v Miláně se už delší dobu pohybují desítky přistěhovalců, kteří si se zde zřídili bydliště. V posledních měsících tu podle serveru Express vyrostl regulérní tábor.

Soužití tolika cizinců z různých zemí na malém prostoru se ale neobejde bez problémů. Napětí vyvrcholilo ve středu odpoledne, kdy vypukla mezi přistěhovalci hromadná rvačka.

Potyčky natočil Luca Lepore, tamní radní, který záběry zveřejnil na internetu. „Scény z Divokého západu. Žádná přítomnost policie, vše ponecháno náhodě," napsal k videu.

Přímo uprostřed náměstí, na kterém se pohybovaly skupinky lidí, se strhly strkanice a rvačky. Ty se poté přenesly i na blízkou silnici, kde museli řidiči dávat velký pozor, aby někoho nesrazili.

Podle Leporeho je to jasná ukázka toho, jak to v Miláně chodí. „Hlavní nádraží je dopravní uzel. Je možné, že tam není ani jeden policista?" nechápe. „Snímek mluví sám za sebe," dodal.

Boj podle autora videa vypukl kolem třetí hodiny odpoledne. Ital toto chování přistěhovalců kritizoval, varoval, že mohli způsobit vážnou nehodu.

Témata:  Itálie uprchlíci

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy