Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Libye dnes bylo zachráněno 1400 migrantů

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Řím - U pobřeží Libye dnes záchranní lodě zachytily dalších zhruba 1400 migrantů směřujících do Evropy. Podle statistik italského ministerstva vnitra z úterý dorazilo letos do Itálie více než 145.000 migrantů. Na 3654 lidí přišlo v moři o život.

Záchranářské lodě dnes zachytily ve Středozemním moři u pobřeží Libye dalších zhruba 1400 migrantů směřujících do Evropy, informovala italská pobřežní stráž a nevládní organizace.

Podle agentury AFP tak navzdory zhoršujícímu se počasí v oblasti zatím příliv uprchlíků nepolevuje. Od neděle záchranáři předtím vyzvedli v moři přes 2400 lidí.

Organizace Lékaři bez hranic (MSF) uvedla, že jejich loď Argos zachránila přes 800 běženců plavilo na sedmi člunech. Další jejich plavidlo Responder du Moas zajistilo více než 420 osob na třech lodích.

Témata:  uprchlíci Lékaři bez hranic

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy