Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Smích i bučení: Trump s Clintonovou se na charitativní večeři špičkovali

Donald Trump láká voliče
Donald Trump láká voliče
Foto: YouTube

Washington - Demokratka Hillary Clintonová a republikán Donald Trump na sebe během středeční televizní debaty tvrdě útočili. Ve čtvrtek, kdy se sešli na charitativní večeři, byli k sobě ale vstřícnější.

Trump v proslovu k asi 1500 účastníkům katolického charitativního setkání v New Yorku na úvod řekl, že rád přišel mezi báječné lidi. "Nebo jak tomu říká Hillary - její největší publikum sezony," prohlásil.

Mluvil také o tom, že se k sobě i přes vyhrocenou kampaň dokážou s Clintonovou chovat lidsky. "Než Hillary přišla k řečnickému pultíku, tak do mě omylem vrazila a velmi spořádaně mi řekla, že se omlouvá," uvedl. Trumpovým vtipům se smálo nejen publikum, ale i Clintonová.

Se svou poznámkou o tom, že Clintonová se na večírku snaží neukazovat svou nenávist ke katolíkům, ale republikánský kandidát narazil a dočkal se bučení.

Špičkování si neodpustila ani Clintonová, za první cíl si ale vybrala sebe. Na úvod prohlásila, že je to tak významná akce, že se kvůli tomu vzdala i odpočinku, který podle svého programu měla mít. "A máte to na můj účet, neboť obvykle si za takové projevy nechávám platit," dodala.

Clintonová se ohradila proti dřívějšímu obvinění od Trumpa, že nemá dostatečnou výdrž. "Musela jsem Donalda poslouchat celé tři debaty a on tvrdí, že nemám výdrž?" řekla. K dalšímu Trumpovu nařčení, že užívá preparáty pro povzbuzení, se přiznala. Onou drogou ale nazvala pečlivou přípravu.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy