Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočící klauni řádí i v Německu, napadli několik lidí

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - "Epidemie" strašidelných klaunů už dorazilo do Německa, tamní úřady hlásí několik incidentů. Jeden z nich dokonce skončil fyzickým napadením.

Jeden incident se stal ve čtvrtek večer ve městě Wesel v Severním Porýní-Vestfálsku. Žena (48) tam venčila psa, když před ni z křoví vyskočil klaun s motorovou pilou.

Ještě nepříjemnější bylo setkání mladíka (19) s postavou, která běžně přináší jen smích. Muže v Rostocku na severu Německa totiž klaun s baseballovou pálkou dnes brzy ráno napadl a zranil. Ve stejném městě vyběhl klaun, vyzbrojený tentokrát nožem, i na chlapce (15), kterému se však podařilo utéct.

Další případy v poslední době hlásí i Essen, Greifswald, Bochum nebo Lipsko, kde podle serveru Bild klaun děsil děti plakátem s nápisem: Všichni zemřete.

Počet klaunských útoků bude v příštích dnech patrně stoupat. "Strašení má dlouhou tradici, zvláště v době kolem Halloweenu," řekl televizi n-tv psycholog Jens Hoffmann.

Témata:  klauni Německo útoky strašidelných klaunů

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy