Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chemický poplach na letišti v Londýně nebyl terorismus

Londýn, Tower Bridge
Londýn, Tower Bridge
Foto: Petr Hlawiczka, EuroZprávy.cz

Londýn - Páteční incident na letišti London City, který vyvolal dýchací potíže téměř 30 lidí a evakuaci stovek osob, nejspíš způsobila nádoba se slzným plynem. Ta mohla být odhozená některým z cestujících.

Uvedla to britská policie. Zdůraznila, že případ nevyšetřuje jako teroristický čin. Některá média se obávala, že mohlo jít o chemický útok.

Poté, co v pátek večer v jednom z terminálů někteří cestující pocítili nevolnost, přijeli policisté a záchranáři. Vyhlásili poplach, letiště uzavřeli a evakuovali na 500 cestujících a zaměstnanců. Na místě ošetřili 27 pacientů s "malými dýchacími problémy".

Dva z nich podle Reuters skončili v nemocnici. Po třech hodinách úřady oznámily, že již nic nehrozí. Provoz letiště byl však vážně narušen a obnoven byl až dnes ráno.

"Nenašly se (v ovzduší) žádné zvýšené hodnoty a budova se vyvětrala a prohledala. Je bezpečná," ujistil londýnský požární sbor v prohlášení k situaci na nejmenším z mezinárodních letišť britské metropole, z něhož se létá hlavně do britských a evropských měst.

Témata:  Velká Británie Londýn

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy