Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Mexiku zatkli kvůli zmizení studentů policejního exšéfa

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Zhruba dva roky po zmizení 43 studentů v mexickém jihozápadním městě Iguala byl v rámci vyšetřování zatčen bývalý policejní šéf města.

Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na místní úřady.

Skupina studentů zmizela v noci 26. září 2014. Bývalý policejní šéf Felipe Flores je zřejmě jedním z těch, kdo s největší pravděpodobností ví, co se studentům stalo, domnívají se odborníci na případ. Mohl by tak výrazně přispět k objasnění případu.

Flores byl dva roky na útěku. Podle komisaře pro národní bezpečnost Renata Salese byl zatčen při návštěvě své manželky v Iguale.

Podle prvotních zjištění vlády bylo 43 studentů uneseno zkorumpovanou policií ve městě a předáno drogovému kartelu, který je zavraždil a jejich těla spálil na skládce. Zatím však byli definitivně identifikovány ostatky pouze jednoho studena.

Témata:  Mexiko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.