Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zrušit platby OSN a nenajímat nové síly. Trump prozradil, jaké má prezidentské plány

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Gettysburg (USA) - Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump má v případě svého zvolení řadu plánů. Chce zmrazit najímání nových státních zaměstnanců na federální úrovni či zrušit platby do programů OSN na změnu klimatu a tyto peníze použít na projekty vodní a environmentální infrastruktury.

Jeho vláda také neschválí případné spojení firem AT&T a Time Warner. Trump to prohlásil v dnešním projevu v Gettysburgu, kde představil, co plánuje udělat během prvních 100 dnů v Bílém domě. Oznámil rovněž, že bude žalovat ženy, které ho viní ze sexuálního obtěžování nebo jiného nevhodného chování.

Trump na shromáždění shrnul veškeré své politické návrhy, které představil při své kampani. Jedním z dalších plánů je boj s korupcí prostřednictvím omezení funkčního období v Kongresu a větší omezení lobbingu bývalých vládních úředníků.

Trump chce také okamžitou deportaci přistěhovalců, kteří budou uvězněni za násilné trestné činy. Hodlá rovněž zrušit víza pro země, které odmítají přijmout takové lidi zpět.

Navrhované spojení firem AT&T a Time Warner plánuje zmařit, protože je to podle něj příklad "mocenské struktury", jejímž cílem je manipulace a koncentrace velké síly do rukou několika málo lidí. Ze stejného důvodu chce zrušit akvizici NBC Universal firmou Comcast z roku 2013. Podobné dohody podle něj ničí demokracii.

Témata:  Donald Trump volby v USA USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy