Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exploze v japonském parku zabila jednoho návštěvníka

Tokio
Tokio
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Tokio - Nejméně jeden člověk zahynul a další tři byli zraněni při několika současných explozích na různých místech parku v japonském městě Ucunomija.

Příčina výbuchů není známá, informovala zpravodajská stanice BBC s odvoláním na záchranáře.

Kriminalita v Japonsku je nízká a podle agentury Reuters zde nejsou ani žádné skupiny, které by s použitím násilí bojovaly proti vládě.

Přinejmenším dvě exploze nastaly téměř ve stejný okamžik před polednem místního času (dnes brzy ráno SELČ). Jeden výbuch se ozval na parkovišti u parku. Japonská média vysílala záběry, na nichž jsou vidět dvě vyhořelá auta.

Další nejméně jedna exploze byla podle japonské tiskové agentury Kjódó zaznamenána přímo v parku, kde se konal festival oslavující tradiční kulturu. Policie nalezla na místě ohořelé tělo, které patřilo muži. Jeden ze zraněných je také muž, o dalších dvou zraněných nejsou žádné informace.

Témata:  Japonsko výbuch

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy