Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzský ministr Ayrault žádá zastavení masakrů v Sýrii

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ankara - Šéf francouzské diplomacie Jean-Marc Ayrault dnes vyzval mezinárodní společenství, aby "udělalo všechno" pro zastavení "masakrů" v Sýrii.

Ministr zahraničí se tak vyjádřil během návštěvy jihovýchodního Turecka poté, co se v severosyrském Halabu obnovily boje po třídenním částečném příměří.

Ayrault také podle agentury AFP nepřímo vyzval Rusko, aby se nestavělo proti hlasování o možné rezoluci Rady bezpečnosti OSN odsuzující používání chemických zbraní v Sýrii.

Použití veta by bylo "formou spoluviny na tom, co se děje nejhroznějšího několik kilometrů odtud v Sýrii", řekl ministr v Gaziantepu na jihovýchodě Turecka.

"V tuto chvíli bombardování a dělostřelba dál ničí město (Halab) a masakruje populaci," řekl Ayrault, který u hranice se Sýrií navštívil uprchlický tábor Nizip.

Témata:  Francie Sýrie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.