Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump a Cruz svými názory pomáhají demokratům, říká Obama

Manželé Obamovi v Praze
Manželé Obamovi v Praze
Foto: Mediafax

San Francisco - Radikální názory na imigraci či otázky národní bezpečnosti. Tím podle amerického prezidenta Baracka Obamy prokazují republikánští kandidáti na prezidenta USA Donald Trump a Ted Cruz Demokratické straně laskavost.

"Vlastně si myslím, že nám Donald Trump a Ted Cruz prokázali laskavost," uvedl Obama s odkazem na výroky kandidátů na prezidentský úřad na adresu muslimů či Mexičanů.

Způsobem vedení svých kampaní oba uchazeči o křeslo v Bílém domě podle něj zklamali i vedení Republikánské strany, o jejíž nominaci do volebního klání usilují. Trump ale podle Obamy pouze odhalil extrémní názory, které část republikánů zastává už řadu let.

"Za deset měsíců už nebudu prezidentem Spojených států. Ale za deset měsíců budu - v rozporu s tím, co si myslí pan Trump - stále občanem USA," řekl podle agentury Reuters Obama.

Témata:  Barack Obama Donald Trump Ted Cruz

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:37

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy