Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britského bankéře soudí za brutální vraždy

Hongkong
Hongkong
Foto: Pixabay

Hongkong - V Hongkongu dnes začal jeden z nejsledovanějších procesů posledních let. Před soudem stanul britský bankéř Rurik Jutting (31), který je obžalován z vraždy dvou Indonésanek v roce 2014. Hrozí mu doživotí.

Jutting, který byl před vraždou zaměstnancem Bank of America Merill Lynch, býval pravidelným návštěvníkem hongkongských nevěstinců. Dvě indonéské ženy ve věku 25 a 30 let byly nalezeny v luxusním bytě, který měl tento absolvent Cambridgeské univerzity pronajatý ve 31. patře v rušné obchodní čtvrti.

Policii zavolal 1. listopadu 2014 před úsvitem sám Jutting s tím, že se v jeho bytě "něco stalo". Policie po příjezdu na místo nalezla v bytě ubodanou nahou ženu, dále kokain a mobil s fotkami sadomasochistických hrátek. Posléze objevila na balkoně kufr, v němž bylo napěchováno tělo druhé dívky, která měla svázané ruce a nohy.

Jutting prohlásil, že se cítí nevinný z vraždy, ale vinen ze zabití. Kauza před dvěma lety šokovala Hongkong a vyvolala vlnu nevole vůči západním bankéřům.

Témata:  Hongkong vražda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy