reklama

Televize MDR informovala o tragickém případu, který se v Schmöllnu na území spolkové země Durynsko. Policisté a hasiči se tam v pátek pokoušeli odradit 15letého chlapce ze Somálska od skoku z domu, v němž bydlel.

Jejich vyjednávání nemělo úspěch a chlapec se nakonec rozhodl spáchat sebevraždu. Na celém případu je ale zarážející zejména chování jeho přátel a přihlížejících. Ti totiž údajně chlapce ve skoku podporovali a skandovali: "Skoč!"

Tamní starosta Sven Schrade chování lidí nechápe: "Dostali jsme informaci, že někteří z okolostojících sledovali tento incident velmi dlouho a prý se tam objevily výkřiky jako 'No tak, skoč!' Něco takového je třeba odsoudit. Pokud to někdo bere jako film a pak si myslí, že je třeba zakřičet povzbuzení, je to neuvěřitelné," zaráží politika.

Úředník Matthias Bergman ve vysílání MDR řekl, že na celé věci je zarážející i další fakt. Někteří z diváků si totiž průběh tragédie z nedalekých balkonů dokonce fotografovali a natáčeli.

Televize uvedla, že chlapec bydlel v této oblasti od dubna a s depresí strávil týden na psychiatrické klinice, z níž se v pátek vrátil do bytu v Schmöllnu, kde bydlel s dalšími mladými přistěhovalci.