Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlík v Německu spáchal sebevraždu, nikdo ho nezastavil. Naopak

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Lipsko - Ne všechny příběhy o migrantech mají šťastné konce. Na tom, který se odehrál v Lipsku, je o dost smutnější fakt, že mladého migranta, který se rozhodl spáchat sebevraždu, povzbuzovali lidé kolem něj.

Televize MDR informovala o tragickém případu, který se v Schmöllnu na území spolkové země Durynsko. Policisté a hasiči se tam v pátek pokoušeli odradit 15letého chlapce ze Somálska od skoku z domu, v němž bydlel.

Jejich vyjednávání nemělo úspěch a chlapec se nakonec rozhodl spáchat sebevraždu. Na celém případu je ale zarážející zejména chování jeho přátel a přihlížejících. Ti totiž údajně chlapce ve skoku podporovali a skandovali: "Skoč!"

Tamní starosta Sven Schrade chování lidí nechápe: "Dostali jsme informaci, že někteří z okolostojících sledovali tento incident velmi dlouho a prý se tam objevily výkřiky jako 'No tak, skoč!' Něco takového je třeba odsoudit. Pokud to někdo bere jako film a pak si myslí, že je třeba zakřičet povzbuzení, je to neuvěřitelné," zaráží politika.

Úředník Matthias Bergman ve vysílání MDR řekl, že na celé věci je zarážející i další fakt. Někteří z diváků si totiž průběh tragédie z nedalekých balkonů dokonce fotografovali a natáčeli.

Televize uvedla, že chlapec bydlel v této oblasti od dubna a s depresí strávil týden na psychiatrické klinice, z níž se v pátek vrátil do bytu v Schmöllnu, kde bydlel s dalšími mladými přistěhovalci.

Témata:  uprchlíci sebevražda Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy