Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Provincie Idlib byla opět bombardována, zemřelo 16 civilistů

Bojová letka RF v Sýrii
Bojová letka RF v Sýrii
Foto: mil.ru

Damašek – Opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) uvádí, že v provincii Idlib dnes došlo k intenzivnímu bombardování. Údajně při něm zemřelo 16 civilistů, mezi nimi i tři děti.

Nálety na provincii Idlid ovládanou povstalci mají podle SOHR, která situaci v zemi monitoruje z Británie, na svědomí syrské či ruské letouny.

Provincii Idlib kontroluje aliance povstaleckých a džihádistických skupin včetně radikální organizace Fronta dobytí Sýrie, dříve známé jako An-Nusra

Ve městě Chán Šajchún na jihu provincie nálety usmrtily sedm lidí včetně dvou žen a jednoho dítěte. Další muž a žena zahynuli při raketové palbě v nedalekém městě Kafr Avíd.

Sedm lidí, mezi nimi čtyři ženy a dvě děti, zahynulo také ve městě Kafr Tachárím. Útok zasáhl tři rezidenční budovy a rovněž budovu místní samosprávy a stadion, uvedl zpravodaj agentura AFP.

„Tady stál dům mé sestry. Ona i její dcera jsou mrtvé spolu s další rodinou," řekl jeden z místních obyvatel abú Muhammad. „Není tady žádná vojenská základna. Všechny bojové pozice se nacházejí mimo město," dodal.

Témata:  Sýrie ruské angažmá v Sýrii

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy