Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islamisté z hnutí Šabáb přepadli hostel v Keni, zemřelo nejméně 12 lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: news.com

Nairobi - Islamisté z hnutí Šabáb přepadli hostel v okrese Mandera na severovýchodě Keni, zemřelo nejméně 12 lidí. Podrobnosti k útoku zatím nebyly zveřejněny.

Soukromé televizní stanice Citizen a NTV uvedly, že 12 osob bylo usmrceno v hostelu. Ozbrojenci nejprve použili granáty a improvizovaná výbušná zařízení, aby si uvolnili vstup skrz kovová vrata. Pak vběhli do pokojů a hosty postříleli. Deset z obětí údajně přijelo uspořádat divadelní představení pro školy.

BBC citovala vyjádření z médií podporujících Šabáb, podle nějž útočníci zabili "keňské křesťany", kteří nebyli z napadené oblasti.

Islamistické milice Šabáb usilují v Somálsku o svržení prozápadní vlády a zavedení islámského práva šaría. V Keni útočí v odplatě za její účast v mezinárodní misi, která s milicemi bojuje v Somálsku.

Témata:  Al-Šabáb teroristické útoky v Keni terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy