Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tureckem otřásl výbuch, na místo míří sanitky

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Istanbul - Na parkoviěti před budovou, kde sídlí obchodní komora v tureckém letovisku Antalya, dnes došlo k explozi. Na místo se sjíždějí sanitky.

Zda jsou nějaké oběti, není zatím známo, informovala televizní stanice CNN Türk. Rovněž je nejasná příčina výbuchu. Podle zpravodaje agentury Dogan exploze zničila jeden automobil. Další čtyři vozy a okolní budovy zůstaly poškozené.

Antalya je hlavním turistickým letoviskem na tureckém středomořském pobřeží. V polovině října vypálili neznámí útočníci nejméně dvě rakety, které dopadly nedaleko Antalye. Motiv ani pachatelé tohoto útoku nebyli odhaleni.

Jihovýchod Turecka sužují útoky organizace Islámský stát (IS) i boje mezi armádou a separatisty ze Strany kurdských pracujících (PKK).

Turecký cestovní ruch utrpěl výrazné ztráty v důsledku červencového pokusu o vojenský převrat. Na úbytku turistů se podepsalo také několik teroristických útoků.

Témata:  Turecko teroristické útoky v Turecku

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy