Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obama v televizní show veřejně zesměšnil Trumpa

Barack Obama, americký prezident
Barack Obama, americký prezident
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Barack Obama v pondělí vystoupil v talk show komika Jimmyho Kimmela. Zesměšňoval výroky republikána Donalda Trumpa, který by se rád stal novým šéfem Bílého domu. Volby se budou konat 8. listopadu.

Moderátor televize ABC jej stejně jako jiné známé osobnosti požádal, aby přečetl několik nepěkných vzkazů, které dostal na twitteru.

"Prezident Obama skončí na dně jako zřejmě nejhorší prezident v historii Spojených států," četl šéf Bílého domu v pořadu Jimmy Kimmel live vzkaz z Trumpova twitterového účtu. "Vážně? Inu, @realDonaldTrump, alespoň skončím na dně jako prezident," vzkázal republikánskému miliardáři s použitím jeho twitterového jména v narážce na velmi nepříznivou volební předpověď, kterou Trumpovi přinášejí aktuální voličské průzkumy.

Obama si utahoval také z Trumpových prohlášení o zmanipulovaných volbách. Poté, co mu Kimmel v žertu poděkoval, že si našel čas na jeho pořad ve chvíli, kdy má plno práce s manipulováním voleb, odpověděl prezident historkou z Bílého domu. Komik Bill Murray jej tam prý v Oválné pracovně porazil v trefování golfových míčků do sklenice. "Vyhrál několikrát za sebou. Ta sklenice byla zmanipulovaná!" rozčiloval se Obama.

"Baracku Obamo, kámo, posiluješ vůbec?" přečetl ještě jeden vzkaz. "No, posílil jsem naše vztahy s Kubou, když jsem zrušil zákaz dovozu kubánských doutníků. To má svou váhu," odpověděl prezident.

Témata:  Barack Obama Donald Trump USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy