Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Seniorka dostala malou porci v KFC. Chce odškodnění 20 milionů dolarů

KFC
KFC
Foto: KFC

Hudson Valey – Američanka požaduje obrovské odškodnění od známého fastfoodového řetězce Kentucky Fried Chicken (KFC). Tvrdí, že dostala příliš malý kyblík kuřete a že takové porce „jsou jako pro ptáky“.

Američanka Anna Wurtzburgerová se doslova přes noc proslavila po celých Spojených státech. Podle listu New York Post si v KFC koupila kyblík s kuřecími kousky za 20 dolarů, tedy asi 500 korun. Z toho, co dostala, ale byla velice zklamaná.

Její porce totiž nevypadala tak, jak řetězec inzeruje. „Přišla jsem domů a řekla si: Kde je to kuře? Myslela jsem si, že budu mít pár jídel," řekla listu. „Tvrdí, že nakrmí celou rodinu... Ukazují kbelík, který přetéká kuřecím masem," zlobí se 64-letá vdova. „Dostanete půl kbelíku! To je klamavá reklama, tohle rozhodně celou rodinu nenakrmí. Jsou to malé kousky!"

Wurtzburgerová proto zavolala na ústředí fast-foodu v Georgii, aby si stěžovala. Bylo jí řečeno, porce byla v reklamě zobrazena „tak, aby veřejnost mohla vidět kuře". „Pokud chcete, aby veřejnost viděla vaše kuře, dejte ho do misky," odpověděla jim žena. „Čekala jsem, že dostanu to, co tvrdíte," pokračovala.

Američanka si proto najala právníka a podala žalobu, ve které požaduje, aby řetězec KFC změnil své reklamy. Vrátila také dva dárkové certifikáty, které jí firma poslala jako omluvu.

Wurtzburgerová, která žije jen ze sociálních příspěvků, tvrdí, že jídlo z KFC je pro ni opravdu vzácností. Seniorka teď od KFC chce 20 milionů dolarů jako náhradu škody. Společnost uvedla, že případný proces považuje za „nesmyslný".

Témata:  USA KFC

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy