Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Chemnitzu bylo kvůli bombě evakuováno 17.500 lidí

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - Ve východoněmeckém městě Chemnitz (Saská Kamenice) dnes kvůli nálezu bomby z druhé světové války evakuovali kolem 17.500 lidí. Čtvrttunovou pumu nalezli dělníci při stavebních pracích v hustě osídlené čtvrti Kassberg, informovala agentura DPA.

Evakuace obytných domů, kancelářských budov, čtyř škol a pěti školek začala už odpoledne. Mnoho obyvatel postižené čtvrti se po práci nesmělo vrátit domů. Na likvidaci bomby si budou muset počkat u příbuzných či známých nebo v tělocvičnách a halách, které dala k dispozici radnice. Jak dlouho bude zneškodnění bomby trvat, zatím není jasné.

Stavební dělníci bombu zřejmě americké provenience objevili ráno na pozemku, kde má vzniknou komplex obytných a obchodních budov.

Problémy s nálezy nevybuchlé munice z druhé světové války jsou v Německu časté. Na konci záři zneškodnila policie v Drážďanech čtvrttunovou bombu.

Stejně těžkou pumu objevili počátkem července pyrotechnici na pozemcích automobilového koncernu Volkswagen ve Wolfsburgu. Na konci června bylo kvůli likvidaci letecké pumy evakuováno na 12.000 lidí v Oranienburgu u Berlína.

Témata:  Německo evakuace

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy