Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Maďarský a saský premiér se shodli v názoru na současnou migrační krizi

Viktor Orbán, maďarský premiér, source: Flickr.com
Viktor Orbán, maďarský premiér, source: Flickr.com
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Budapešť - Maďarský premiér Viktor Orbán a jeho saský protějšek Stanislaw Tillich našli shodu v otázce současné migrační krize.

Vyplývá to z jejich dnešního setkání v Budapešti, sdělil Orbánův mluvčí agentuře MTI. Tillich se jako zástupce Německa zúčastnil oslav výročí maďarského protikomunistického povstání.

Orbánův mluvčí bez dalších podrobností uvedl, že předsedové vlád Maďarska a Saska se shodli na způsobu, jakým by podle nich měla Evropa řešit stávající migrační tlaky i v otázkách týkajících se budoucnosti kontinentu.

Orbán je dlouhodobě a ostře proti přijímání uprchlíků, Tillich ale dosud zastával umírněnější postoj. Letos v říjnu se zúčastnil demonstrace v Drážďanech namířené proti radikálně antiimigračnímu hnutí Pegida.

V únoru se ale s českým premiérem shodl na nutnosti snížit příliv uprchlíků do Evropy a ve stejné době také podpořil zpřísnění německých azylových zákonů.

Témata:  Viktor Orbán uprchlíci Stanislaw Tillich

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy