Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA mají v Tunisku základnu pro bezpilotní letouny, tvrdí média

Dron
Dron
Foto: digitaltrends.com **www.digitaltrends.com**

Washington - Spojené státy rozšířily výčet svých základen pro provoz bezpilotních letounů o Tunisko. Dnes o tom s odvoláním na nejmenované americké vládní přestavitele informovaly deník The Washington Post a agentura Reuters.

Obě média se shodují, že Američané využívá blíže neupřesněné zařízení v Tunisku od června a že slouží k operacím proti radikálnímu hnutí Islámský stát v sousední Libyi.

Dálkově řízené stroje, které startují z Tuniska, létají podle informací The Washington Post prozatím bez výzbroje a jejich hlavním cílem je sběr zpravodajských informací v libyjské Syrtě, jejíž část i přes ofenzivu vládních sil nadále ovládá IS.

USA postup libyjských vojáků proti IS podporují, americké letectvo od srpna podniklo přes 300 náletů na cíle IS v Syrtě.

Témata:  USA "bezpilotní letouny ""drony""" Tunisko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy