Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin: Trump svou kampaní oslovit voliče srdcem

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Soči (Rusko) - Okázalá a nestandardní kampaň republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států vychází z toho, že Donald Trump je zosobněním obyčejných voličů, které chce oslovit srdcem.

Dnes to na konferenci mezinárodního Valdajského diskuzního klubu v jihoruském Soči prohlásil ruský prezident Vladimir Putin.

"Vybral si metodu, aby se dostal přímo k srdcím voličů," řekl Putin. "Samozřejmě, že se chová okázale, to vidíme, ale myslím, že k tomu má důvod," dodal.

Putin rovněž hovořil o tom, že spolupráce s administrativou dosluhujícího amerického prezidenta Baracka Obamy je obtížná, neboť Washington nedodržuje dohody.

Jako příklad ruský prezident označil Sýrii. Mezinárodní ujednání Ruska a USA o příměří v blízkovýchodní zemi ztroskotalo, z odpovědnosti za krach se vzájemně obviňují obě strany. Putin dodal, že Rusko v současné době v Sýrii prokazuje zdrženlivost, ale pohár jeho trpělivosti může přetéct.

Témata:  Donald Trump Vladimír Putin volby v USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy