Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko loni udělilo občanství 65 tisícům Ukrajinců

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Rusko v loňském roce udělilo občanství více než 65.000 ukrajinských uprchlíků.

Oznámila to dnes Valentina Kazakovová z ruského ministerstva vnitra. Země v současné době registruje na svém území přes 270.000 běženců z Ukrajiny, uvedla agentura TASS.

"V roce 2015 získalo (ruské) občanství 200.000 osob včetně 65.000 bývalých ukrajinských občanů," řekla Kazakovová. Dodala, že do Ruska se od začátku ukrajinského konfliktu uchýlilo přes milion Ukrajinců, kteří tam získali různé pobytové statusy. Část z těchto lidí obdržela ruské občanství, popřípadě se jiným způsobem integrovala do společnosti.

Kazakovová rovněž ujistila, že ruské ministerstvo vnitra přijímá opatření, která mají urychlit proces začlenění ukrajinských uprchlíků. Ruská ombudsmanka Taťjana Moskalkovová na nedávném zasedání fóra ombudsmanů prohlásila, že je potřeba schválit jednodušší plán poskytování ruského občanství Ukrajincům.

Témata:  Rusko Ukrajina

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy