Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Michelle Obamová ocenila politické zkušenosti Clintonové

1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Foto: ABC News

Washington - Hillary Clintonová má pro prezidentskou funkci více zkušeností, než měl současný prezident Barack Obama nebo bývalý prezident Bill Clinton.

Prohlásila to první dáma Michelle Obamová, která ve čtvrtek vůbec poprvé vystoupila na předvolebním shromáždění po boku kandidátky demokratů.

Podle časopisu Time považuje kampaň Clintonové za užitečnou pro získání mladších voličů. Obamová sklidila na shromáždění na univerzitě Wake Forest v Severní Karolíně větší potlesk než sama Clintonová a podle časopisu Time ukázala, že je ji schopna zastínit. Někteří z přítomných si údajně přáli, aby se o úřad ucházela Obamová.

Ačkoli ani jednou nepadlo jméno republikánského kandidáta Donalda Trumpla, Obamová poukázala na rozdíly obou kampaní. Podle ní soupeř Clintonové staví na zasívání "beznaděje a zoufalství".

"Ten kandidát nás nabádá, abychom se postavili jeden proti druhému, abychom stavěli zdi a měli strach. Hillaryina vize je vize národa, který je silný, energický a mocný, dost velký na to, aby bylo místo pro všechny. Národ, v němž máme každý něco, čím můžeme přispět a kde jsme společně silnější," řekla Obamová, která o Clintonové také řekla, že je "politický šprt, což je v případě, že jste prezident, dobré".

Témata:  Michelle Obamová Hillary Clintonová USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy