Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Blankou projede průměrně 62 tisíc aut denně

Tunel Blanka, kontroverzní zakázka Metrostavu v Praze
Tunel Blanka, kontroverzní zakázka Metrostavu v Praze
Foto: tunelblanka.cz

Praha - Tunelovým komplexem Blanka v Praze za prvních šest měsíců provozu projelo denně v průměru skoro 62 tisíc vozidel.

Jejich počet dál stoupá. Vyplývá to ze statistik, které má ČTK k dispozici. Nejméně řidičů, zhruba 44.000, využilo Blanku v prvním týdnu provozu, nejvíc v polovině letošního března, kdy šestikilometrovým tunelem projelo přes 70.000 aut. Přesná data o provozu budou k dispozici ke konci prvního pololetí tohoto roku.

Problematický tunel Blanka se po řadě odkladů otevřel loni září. Už v polovině října překonal počet aut hranici 60.000 průjezdů a rostl až do poloviny prosince, kdy atakoval hranici 70.000.

O vánočních svátcích a na přelomu roku zaznamenali dispečeři úbytek na 46.500 aut denně. V průběhu ledna provoz znovu nabral na intenzitě a do poloviny března stoupl až nad 70.300 aut, vyplývá z údajů za uplynulých 26 týdnů provozu.

V souvislosti s otevřením stavby klesl provoz v ulici Milady Horákové, Argentinské, Veletržní, na nábřeží Kapitána Jaroše a Nuselském mostě. Naopak provoz se podle údajů z dispečinku zhoršil v ulici Jugoslávských partyzánů, v Patočkově a Holešovičkách. Řidiči také častěji využívají tunel Mrázovka a Strahovský tunel, které na Blanku bezprostředně navazují.

Témata:  Tunel Blanka

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy