Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch v Káhiře zabil jednoho civilistu

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira - Při explozi výbušniny umístěné u hlavní silnice v egyptské metropoli dnes zahynul nejméně jeden civilista a další utrpěl zranění.

Na facebooku o tom informovalo egyptské ministerstvo vnitra. Výbuch nastal ve chvíli, kdy oblastí zrovna projížděli příslušníci bezpečnostních složek. Zatím se k němu nikdo nepřihlásil, poznamenala agentura Reuters.

Zejména policisté a vojáci se stávají často terčem útoků na Sinajském poloostrově, za kterými většinou stojí radikální organizace Sinajská provincie. Ta několik let na Sinaji působila pod názvem Ansar Bajt al-Makdis.

Loni v listopadu ale její členové přísahali věrnost vůdci samozvaného Islámského státu abú Bakrovi Bagdádímu a skupina si začala říkat Sinajská provincie.

V Káhiře a dalších egyptských městech radikálové již neutočí tak často. Poslední incident byl nicméně zaznamenán před týdnem, když na předměstí egyptské metropole neznámí útočníci zastřelili vysoce postaveného generála, který dříve sloužil na Sinaji.

Témata:  Egypt

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy