Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

FBI kvůli znovu kontroluje e-maily Clintonové

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) prozkoumá další e-maily ze soukromého účtu Hillary Clintonové z doby, kdy byla šéfkou diplomacie.

Chce prozkoumat, zda obsahují tajné informace. Informovaly o tom agentury AP a Reuters.

V dopise zaslaném šéfům obou komor Kongresu ředitel FBI James Comey napsal, že vyšetřovatelé objevili další e-maily odeslané ze soukromého účtu Clintonové. Chtějí zjistit, zda neobsahují citlivé vládní informace. Comey nebyl s to sdělit, jak dlouho vyšetřování potrvá.

FBI oznámila svůj záměr pouhých 11 dní před prezidentskými volbami. Protivník Clintonové v boji o prezidentský úřad, republikánský kandidát Donald Trump, který za ní v průzkumech hodně zaostává, v první reakci pochválil FBI za odvahu znovu případ otevřít.

Clintonová již dříve čelila vyšetřování FBI za užívání soukromého poštovního serveru ke služebním účelům v době, kdy působila jako ministryně zahraničí USA. Exministryně podle kritiků nesprávným rozesíláním služební elektronické pošty ohrožovala bezpečnost státu.

Témata:  Hillary Clintonová FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy