Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

FBI opět vyšetřuje e-mailovou aféru Hillary Clintonové. Nic nenajdou, tvrdí demokratka

První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
Foto: CNN

Washington - FBI začala jen pár dní před prezidentskými volbami opět vyšetřovat e-mailovou aféru Hillary Clintonové. Kandidátka Demokratické strany ale nepředpokládá, že by úřad odhalil něco nezákonného.

O vyšetřování informoval v dopise šéfy obou komor Kongresu ředitel FBI James Comey, který ale nebyl s to sdělit, jak dlouho zkoumání potrvá. E-maily byly nalezeny v jiném elektronickém zařízení v rámci nesouvisejícího jiného vyšetřování.

Zařízení patřilo poradkyni Clintonové - Humě Abedinové a jejímu manželovi Anthonymu Weinerovi, upozornil list The New York Times s odvoláním na FBI. Weiner je vyšetřován kvůli obscénní komunikaci s 15letou dívkou. Abedinová již v srpnu oznámila, že se s ním rozchází i kvůli jiným jeho sexuálním skandálům.

"Americký lid si zaslouží okamžitě dostat plná a kompletní fakta," řekla Clintonová. Je přesvědčená o tom, že nová zjištění nepřinutí FBI změnit svůj červencový verdikt o tom, že jako ministryně zahraničí používáním soukromého e-mailu pro pracovní účely neporušila zákon.

Clintonová již dříve čelila vyšetřování FBI za užívání soukromého poštovního serveru ke služebním účelům v době, kdy působila jako ministryně zahraničí USA. Exministryně podle kritiků nesprávným rozesíláním služební elektronické pošty ohrožovala bezpečnost státu.

Témata:  Hillary Clintonová FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy