Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migranti se v Calais sešli na poslední modlitbě. Jejich kostel bude zbourán

Tábor
Tábor "džungle" v Calais
Foto: Reprofoto Mail Online

Paříž - Součástí uprchlické "džungle" v Calais byl také kostel etiopské ortodoxní církve. I ten v rámci likvidace bude zbořen, migranti se v něm proto dnes naposledy pomodlili.

Dnešní mše se účastnili hlavně migranti z východoafrické Etiopie. Kromě kostela migranti v tábořišti u Calais vybudovali také provizorní mešitu, školy a obchody.

Tento týden francouzské úřady ukončily evakuaci obyvatel tábora. Většinu z jeho původně snad až 10 tisíc obyvatel převezly do uprchlických center po celé zemi.

Stany a další provizorní stavby začaly následně bagry bourat a odklízet. Představitelka departementu Pas-de-Calais Fabienne Bucciová už dříve uvedla, že celá oblast někdejšího tábora bude vyčištěna nejpozději do pondělí.

Témata:  uprchlíci uprchlické tábory Francie

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy