Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová už chystá svou agendu pro Bílý dům? Nesmysl, tvrdí její mluvčí

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington – Předvolební výzkumy naznačují, že americké volby zřejmě vyhraje demokratka Hillary Clintonová. Štáb jejich poradců už proto připravuje hlavní cíle vnitrostátní politiky prosazované v prvních měsících po volbách.

Pozornost bude v Bílém domě věnovat Clintonová na počátku roku 2017 vytváření nových pracovních míst, reformě soudnictví a migrační legislativě. Všechny tři priority předpokládané budoucí hlavy státu mají určitou podporu i mezi republikány, uvedla dnes agentura AP. Pokud ale připravené zákony v Kongresu neprojdou, je prý demokratka připravena svá opatření prosadit prezidentským dekretem.

Lidé kolem Clintonové se podle AP snaží a budou nadále snažit získat podporu co největšího počtu republikánských poslanců, aby nové zákony prošly. Plánovaná reforma trestního zákoníku se například nebude týkat držení zbraní, což je pro republikány velmi citlivá otázka.

Investice do infrastruktury, které by zvýšily zaměstnanost, republikáni většinou podporují. Návrh na jejich zvýšení se ale může snadno stát obětí hádek mezi demokraty a republikány o celkovou strukturu rozpočtových výdajů.

Informace záhy popřela mluvčí jejího volebního štábu Jennifer Palmieriová. „Kdokoli si myslí, že naše kandidátka se soustřeďuje na období přechodu do Bílého domu, se mýlí. Hillary Clintonová je pověrčivá," uvedla.

Témata:  Hillary Clintonová prezident USA USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy