Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Manažer Clintonové zaútočil na šéfa FBI kvůli e-mailové aféře

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - Šéf FBI Jamese Comeyho, který před pár dny zveřejnil informaci o dalších podezřelých e-mailech Hillary Clintonové, se stal terčem ostré kritiky ze strany volebního týmu demokratické kandidátky.

Comey se prý odmítl podílet na zprávě tajných služeb a bezpečnostních složek, která začátkem října veřejně přisoudila hackerské útoky proti Demokratické straně Moskvě. FBI sice nijak nezpochybnila roli Rusů, Comey však s odkazem na blížící se datum voleb nechtěl, aby se jeho úřad podílel na veřejném oznámení tohoto faktu.

"Není možné vidět v tom cokoli jiného než do nebe volající používání dvojího metru," prohlásil podle televize CNN volební manažer Clintonové Robby Mook, který zároveň vyzval Comeyho, aby neprodleně vysvětlil, proč nepřistupuje stejně ke kauze potenciálně škodící Donaldu Trumpovi jako k problému zasahujícímu na citlivém místě Clintonovou.

Podle některých nepotvrzených obvinění byly ruské útoky zacíleny na to, aby pomohly Trumpovi v boji o Bílý dům.

Comeyho přístup označila za "hluboce znepokojivý" sama Clintonová, která jej vyzvala, aby zveřejnil kompletní fakta o nově objeveném souboru. Stále totiž není jasné, o kolik e-mailů jde a co vlastně obsahují. Comeyho počínání neodsoudila i část republikánů. Prezident Barack Obama v pondělí ale šéfa FBI podpořil. Věří, že nechtěl ovlinit prezidentské volby.

Témata:  Hillary Clintonová FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation)

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy