Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Minuty před katastrofou. Řidič kamionu kvůli nepozornosti zabil ženu a tři děti

Řidič kamionu neopatrností zabil celou rodinu
Řidič kamionu neopatrností zabil celou rodinu
Foto: YouTube

Reading - Velkou Británií otřásl otřesný případ tragické nehody, ke které vůbec nemuselo dojít. Stačilo by, aby se řidič Tomasz Kroker místo do mobilního telefonu díval na cestu.

Kamion se může v rukou neopatrného řidiče snadno proměnit ve smrtící zbraň. Své o tom ví třicetiletý Tomasz Kroker z Polska, který na cestě po Británii místo vozovky kontroloval svůj mobilní telefon.

Příliš pozdě si všimnul, že před ním jede auto, v němž seděla matka a tři malé děti. Náraz byl tak silný, že auto doslova sešrotoval a všechny čtyři pasažéry osobního automobilu zabil.

Prokuratura se rozhodla video z nehody zveřejnit. Na záběrech je jasně patrné, že řidička osobního auta neměla žádnou šanci. Ona i tři malé děti byly na místě mrtví.

Soudkyně Maura McGowanová podle britských médií uvedla, že Krokerova pozornost byla tak slabá, že rovnou "mohl mít oči zavřené". Při havárii 10. srpna přišla o život Tracey Houghtonová (45), její synové Ethan Houghton (13) a Josh Houghton (11) a také její nevlastní dcera Aimee Goldsmithová (11).

Řidiče poslala na 10 let do vězení. Během stání také uvedla, že se za svůj život s horším případem dosud nesetkala.

Témata:  nehody aut nehody kamiónů Velká Británie

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy