Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Saúdský princ byl odsouzen ke zbičování, nikdo neví který ani za co

Saúdská Arábie
Saúdská Arábie
Foto: Pixabay

Rijád - Jeden z četných saúdských princů byl odsouzen k trestu bičování ve věznici ve městě Džidda necelý měsíc poté, co byl popraven jiný člen rozvětvené saúdské monarchie.

Napsala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na saúdský list Ukáz.

Když místní doktor potvrdil, že princovo zdraví trest umožňuje, policie informaci zveřejnila, což je v Saúdské Arábii netypické přesto, že ke královské rodině patří podle agentury AFP tisíce lidí a většina z nich má titul princ a princezna.

Princ byl podle listu Ukáz odsouzen k vězení, ale jeho jméno a provinění list neuvedl. Není ani jasné, kolik ran bičem princ dostal.

Trest je podle některých saúdských uživatelů sociálních sítí důkazem toho, že islámské právo nedělá rozdíly mezi aristokracií a obyčejnými lidmi. Jiní naopak věří, že potrestání prince je strategické rozhodnutí saúdské vlády s cílem uklidnit společenské napětí, které zapříčinily vládní škrty.

Témata:  Saúdská Arábie

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy