Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečekaná podpora: Za Trumpa se postavil list Ku Klux Klanu

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Jedním z nemnoha médií, která se veřejně postavila za kandidaturu Donalda Trumpa, je oficiální list rasistické organizace Ku Klux Klan.

Poslední vydání periodika Křižák má na titulní straně jeho slogan "Make America Great Again" (Vraťme Americe její velikost) a obhajuje Trumpovy postoje. Volební tým republikánského magnáta podle listu The Washington Post ale podporu této organizace rázně odmítl.

List se v obsáhlé obhajobě Trumpa ptá, v čem že spočívala ona velikost a lesk, které chce miliardář brojící proti přistěhovalcům Americe vrátit.

"Odpověď je prostá. Amerika nebyla skvělá kvůli tomu, co naši dávní otcové dělali, ale kým byli. Amerika byla založena jako bílá křesťanská republika. A jako bílá křesťanská republika získala svůj lesk," píše pastor Thomas Robb v článku, který sice doslovně nevyzývá čtenáře k volbě Trumpa, ale fakticky je jeho přímou podporou.

Trumpův volební tým se k článku namířenému proti etnickým menšinám postavil ostře kriticky. "Pan Trump a jeho kampaň odmítá jakoukoliv formu nenávisti. Tento článek je odpudivý a nereprezentuje mínění desítek milionů Američanů, kteří se sjednocují v podpoře naší kampaně," citoval washingtonský list prohlášení Trumpových spolupracovníků.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy