Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němec si odsedí čtyři a půl roku, byl odsouzen jako terorista IS

Islámský stát nacvičuje invazi?
Islámský stát nacvičuje invazi?
Foto: Reprofoto YouTube

Düsseldorf - Vrchní zemský soud v Düsseldorfu dnes do vězení poslal německého občana, který se dopustil teroristické činnosti. Odsedí si čtyři a půl roku. Rozsudek zatím není pravomocný.

Soud muže shledal vinným z členství v radikální skupině, která se později začlenila do teroristické organizace Islámský stát (IS), napsala agentura DPA.

Kromě něj jdou za mříže také další dva spoluobžalovaní, i oni mají německé občanství. Oba byli členy stejné džihádistické skupiny a soud jim za to vyměřil trest odnětí svobody v trvání dvou let a devíti měsíců.

Trojice odsouzených mužů odjela v roce 2013 do Sýrie. Dva z nich v témže roce Sýrii opustili a neplánovali žádnou další teroristickou činnost, třetí, šestadvacetiletý Němec, se k Islámskému státu připojil. Sýrii opakovaně navštěvoval, naposledy v roce 2015, kdy se opět pokusil dostat k bojovníkům IS.

Témata:  Německo Islámský stát soudy

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy