Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Dívčí kapela z Ruska Pussy Riot zesměšňuje Trumpa, s písní boduje v hitparádě

Pussy Riot zesměšňují Trumpa
Pussy Riot zesměšňují Trumpa
Foto: YouTube

Moskva - Do republikána Donalda Trumpa se před volbami pustila také ruská dívčí kapela Pussy Riot. Její píseň se ocitla na prvním místě žebříčku Viral 50 hudebního serveru Spotify.

Je to přitom poprvé, co se na první místa této hitparády dostal ruský interpret, respektive interpretka, informuje The Moscow Times. Virální song je takový, který posluchači nejen hromadně poslouchají, ale následně také sdílejí a hodnotí.

Píseň s názvem Make America Great Again (Vraťme Americe její velikost) vydala jedna ze tří odsouzených členek punkové skupiny Pussy Riot Naděžda Tolokonnikovová. Politicky a drsně laděný song znázorňuje představu autorky, jak by vypadala budoucnost Ameriky v případě vítězství Trumpa. Název písně se opírá o slogan, na kterém Trump postavil svou volební kampaň.

Skupina Pussy Riot uspořádala v roce 2012 v moskevské katedrále protestní akci proti prezidentovi Vladimiru Putinovi. Soud ji následně potrestal dvouletým vězením. Tolokonnikovová se po odpykání trestu rozhodla vrátit na hudební scénu, zbývající členky skupiny se věnují spíše aktivistické činnosti.

Témata:  Pussy Riot Donald Trump hudba

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy