Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Paříži se znovu otevře klub Bataclan. Provoz zahájí zpěvák Sting

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - V sobotu 12. listopadu se opět otevře pařížský klub Bataclan, jedno z dějišť krvavých teroristických útoků. Provoz zahájí koncert britského zpěváka Stinga. Druhý den se u Bataclanu uskuteční pietní shromáždění.

Sting bude prvním umělcem, který v klubu vystoupí rok po teroristickém útoku, jenž v místním hudebním sále loni 13. listopadu zabil 90 lidí a desítky dalších zranil. Výtěžek z koncertu dostane sdružení obětí a pozůstalých.

Ceremoniálu v den výročí útoku se kromě příbuzných obětí zúčastní zřejmě i členové americké skupiny Eagles of Death Metal, jejíž představení masakr přerušil.

Na středu 16. listopadu je naplánováno vystoupení britského rockera Peteho Dohertyho, o němž se původně předpokládalo, že bude prvním účinkujícím ve znovuotevřeném klubu.

Témata:  Sting (Gordon Matthew Thomas Sumner) teroristické útoky v Paříži Francie

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy