Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do voleb v USA zbývají 4 dny: Clintonová nad Trumpem stále vede

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: state.gov

Washington - V dalším průzkumu listu The Washington Post a televize ABC News vede demokratická kandidátky na prezidentku USA Hillary Clintonová o tři procentní body nad republikánem Donaldem Trumpem.

Exšéfku americké diplomacie by čtyři dny před volbami podpořilo 47 procent voličů, jejího soupeře 44 procent voličů, ukázal dnes publikovaný průzkum. Ten byl proveden telefonicky mezi 1768 voliči v období od neděle do středy.

Clintonová v průzkumech The Washington Post/ABC News dlouhodobě vedla, její cestu k volebnímu vítězství ale zkomplikoval návrat e-mailové aféry. Poté se průzkumy krátce přiklonily na stranu Trumpa.

Ředitel FBI James Comey minulý týden informoval Kongres, že se jeho úřad dostal k dalším služebním e-mailům Clintonové z doby, kdy byla ministryní zahraničí. Jeho postup vyvolal kritiku z demokratického tábora, který šéfa FBI obvinil z neoprávněného zasahování do volební kampaně.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump volby v USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy