Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vandal poničil republikánskou kancelář

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Kancelář Republikánské strany v americkém státě Severní Karolína se dnes stala terčem vandala, který na zdi a dveře sprejem nastříkal nenávistné komentáře proti stranickému kandidátovi na prezidenta Spojených států Donaldu Trumpovi.

Informovala o tom agentura Reuters s tím, že je to tento měsíc druhý takový útok na republikánskou kancelář v Severní Karolíně.

Incident se odehrál ve městě Burlington, kde sídlí okresní ústředí republikánů. Vandal, kterého zachytily bezpečnostní kamery, nastříkal na zdi nápis "Do hajzlu s Trumpem" (Fuck Trump). Policie prozatím nikoho nezadržela.

V říjnu se terčem žhářů stal republikánský úřad v severokarolínském Hillsborough asi 40 kilometrů od Burlingtonu. Útočníci po sobě zanechali nápis "Vypadněte z města, jinak uvidíte". Trumpův kandidát na viceprezidenta Mike Pence to tehdy označil za politický terorismus.

Témata:  USA Donald Trump

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy