Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chystají USA útok na Rusko? Moskva prozradila víc

Útok hackera, ilustrační fotografie
Útok hackera, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Washington - Pokud USA nezaujmou žádný postoj ke spekulacím, že Washington připravuje odvetný úder, bude to prý znamenat, že v USA existuje státem podporovaný kybernetický terorismus.

Dnes to podle agentury TASS prohlásila mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová.

V polovině října stanice NBC News s odvoláním na nejmenované představitele americké tajné služby uvedla, že americká Ústřední zpravodajská služba (CIA) na žádost prezidenta Baracka Obamy připravuje možnosti, jak proti Rusku provést odvetný kybernetický útok.

"V souvislosti se zprávami médií, že američtí vojenští hackeři pronikli do ruských telekomunikačních sítí, elektrické rozvodné infrastruktury a také do kremelských velitelských systémů, očekáváme reakci amerických činitelů včetně Bílého domu a ministerstva zahraničí," řekla Zacharovová.

"Absence jakéhokoli oficiálního vyšetřování bude znamenat, že státní kyberterorismus ve Spojených státech existuje," dodala.

Témata:  USA Rusko hackeři

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy