Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zadržela po přestřelce v Istanbulu dva muže

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Istanbul - Turecká policie v noci na dnešek postřelila u mezinárodního letiště v Istanbulu jednoho ze dvou mužů na motorce, kteří nereagovali na její výzvu k zastavení.

Druhý muž uprchl, ale i toho policisté posléze zadrželi. Předtím museli nakrátko uzavřít příjezdovou cestu na letiště. Informovala o tom agentura Reuers.

Podle deníku Daily Sabah jeden z mužů na motorce po výzvě policistů vystřelil do vzduchu. Policisté střelbu opětovali a lehce ho zranili. Druhého muže zadrželi později na parkovišti. Předtím byly uzavřeny všechny vchody do letištní haly.

Při policejním zásahu na Atatürkově letišti v Istanbulu nebyl nikdo další zraněn. Incident ani nezpůsobil žádná zpoždění letů na jednom z nejrušnějších evropských letišť.

Zatím není jasné, proč policisté chtěli muže na motocyklu zastavit. Incident ale vzbudil obavy z případného teroristického útoku.

Témata:  Turecko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy