Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

FBI Clintonovu stíhat nebude, republikán Pence zuří

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - FBI zatím odmítá stíhat demokratickou kandidátku na prezidentku Hillary Clintonovou v souvislosti s její e-mailovou aférou. Proti tomu protestuje republikánský kandidát na viceprezidenta Mike Pence, ale i Donald Trump.

Šéf FBI James Comey v neděli oznámil, že ani nově nalezené e-maily Clintonové z doby, kdy vedla americkou diplomacii, neukazují na žádné porušení zákonů. Federální úřad pro vyšetřování proto podle neplánuje Clintonovou stíhat.

"Špatné zacházení s utajovanými informacemi je zločin", reagoval Pence při nedělním vystoupení v severokarolínském Hickory.

"Chrání ji teď zmanipulovaný systém. Je to totálně zmanipulovaný systém, říkám to už dlouho," prohlásil Trump. "Hillary Clintonová je vinna, ví to ona sama, ví to FBI, vědí to lidé. Teď je na Američanech, aby dali průchod spravedlnosti ve volbách 8. listopadu," řekl realitní magnát svým stoupencům.

Comey předminulý týden v pátek oznámil Kongresu nález nového balíku pracovní elektronické pošty, kterou Clintonová odesílala ze svého soukromého účtu. Preference Donalda Trumpa se následně začaly přibližovat Clintonové. To vyvolalo kritiku, že se z FBI stává politický úřad.

Témata:  Hillary Clintonová FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation)

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy