Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová nebo Trump? Sázky dosáhly v Česku už 30 milionů korun

Volby USA
Volby USA
Foto: Pixabay

Praha - Mezi Čechy je zájem o výsledky amerických prezidentských voleb. Sázky u sázkových kanceláří v ČR dosáhly zhruba 30 milionů korun, což je porovnání s posledními volbami v roce 2012 přibližně třikrát více.

Tipsport na vítězství Donalda Trumpa zatím přijal sázky za osm milionů korun, na Hillary Clintonovou o milion méně. Na Clintonovou přitom eviduje třikrát více přijatých tiketů. "Sázkaře jistě láká vyšší kurz na Trumpa (4:1), ale jejich pozornost přitahuje i rozporuplnost tohoto kandidáta, proto tipují za vyšší částky," sdělil ČTK vedoucí bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis.

Přijaté sázky na Trumpa rostou, zvyšuje se i kurz na jeho vítězství. "Kurzy reagují na mnoho faktorů, nejen výši sázek. Bookmakeři sledují průzkumy veřejného mínění, vyjádření politologů v médiích po celém světě. Ale pozorujeme i úroveň kurzů u sázkových kanceláří v Británii a hlavně v USA, které jsou přímo u zdroje," doplnil Pavlis.

Chance přijala sázky za tři miliony korun. "Zatímco ještě před pár týdny byla hlavní favoritkou sázkařů i bookmakerů demokratická kandidátka, od minulého čtvrtka se většinově sází na Donalda Trumpa. Sázky na bývalého outsidera jsou v současnosti o půl milionu korun vyšší," uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Fortuna eviduje sázky zhruba za deset milionů korun, poměr sázek vyznívá 52:48 ve prospěch Clintonové. "Pokud se nestane nic mimořádného, uzavírka je v úterý ve 22:00. Do té doby se sázky určitě zvýší, v posledních dnech to graduje," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Zhruba 80 procent tiketů je sólových, což znamená že sázku na jednoho z kandidátů klienti nekombinují s žádnou jinou příležitostí, například fotbalovým zápasem.

Rekord v politických sázkách v ČR drží české prezidentské volby v lednu 2013, kdy klienti prosázeli zhruba 50 milionů korun. Sázky na sportovní události jsou řádově vyšší. Rekord drží letošní fotbalové Euro s vybranou částkou 1,9 miliardy korun.

Témata:  volby v USA sázení Češi Donald Trump Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy