Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéfovi FBI Comeymu věřím, ctí morálku, tvrdí Obama

Barack Obama, americký prezident
Barack Obama, americký prezident
Foto: kremlin.ru

Washington – Šéf Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey má důvěru končícího amerického prezidenta Baracka Obamy. Ten tvrdí, že Comeyho považuje za člověka, který ctí morálku, a za muže na svém místě.

Bílý dům podle agentury Reuters však nechce Comeyho v případu vyšetřování aféry soukromého e-mailu demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové bránit, ale ani kritizovat.

Obamův názor médiím tlumočil jeho mluvčí Josh Earnest. „Prezidentův názor na něj se nezměnil. Nadále důvěřuje jeho schopnostem vést FBI," prohlásil mluvčí.

V posledních dnech čelí šéf FBI tvrdé kritice kvůli možnému ovlivňování prezidentských voleb. Na konci října totiž Kongresu oznámil nález nového balíku pracovní elektronické pošty, kterou Clintonová ještě jako ministryně zahraničí odesílala proti pravidlům ze svého soukromého e-mailového účtu.

V neděli pak zákonodárcům sdělil, že Clintonová stíhána nebude, protože vyšetřovatelé nic protizákonného v korespondenci neobjevili.

Témata:  Barack Obama FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy