Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řečtí studenti se při demonstraci střetli s policií, vzduchem létaly kameny i zápalné lahve

Řecko, státní vlajka
Řecko, státní vlajka
Foto: Pixmac

Atény – V řecké metropoli se dnes střetla asi tisícovka demonstrantů s policií. Mladí Řekové demonstrovali za větší výdaje do školství. 

Protesty začaly před tamním parlamentem. Účastníci akce házeli na policisty, kteří střežili budovu, zápalné láhve a kameny, policie použila slzný plyn. Podle agentury AP nebyl nikdo zraněn, ani zatčen.

Desítky studentů také z budovy univerzity házely na bezpečnostní složky kameny. Někteří protestující zapálili popelnice s odpadky. Na několik hodin muselo být uzavřeno centrum Atén pro motoristy, uvedla AP.

Řecká metropole je v posledních měsících častým dějištěm protestů. Naposledy začátkem října protestovala v Aténách asi tisícovka seniorů proti snižování penzí.

Témata:  Řecko demonstrace

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy