Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Volit Trumpa je jako nechat slepého řídit. Stevie Wonder veřejně zesměšnil Trumpa

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

New York - Hillary Clintonová má ve volbách podporu nejen ze strany politiků, ale i celebrit. Na její straně stojí například známý slepý zpěvák Stevie Wonder, který neváhal rivala Donalda Trumpa veřejně zesměšnit.

Wonder vystoupil v pátek ve Filadelfii na koncertě, v rámci kterého vyzval fanoušky k účasti ve volbách. Podpořil Hillary Clintonovou a nepopřel, že o Trumpovi nemá valné mínění.

Dokázal to v následném rozhovoru pro server Philly.com, kde prozradil, proč veřejně podporuje demokratickou kandidátku. "Mé nejmladší dítě má jeden rok, proto hledím do budoucnosti. Vemte si to takhle, můžete mě milovat. Můžete si o mě myslet, že jsem vtipný a zábavný. Ale kdyby došlo k havárii a byla potřeba dostat se do nemocnice, nechal byste mě řídit?" zeptal se zpěvák.

"Ne," odpověděl moderátor, načež Wonder uvedl, že právě to je ten důvod. Není totiž zkušený řidič, ale Clintonová je zkušená politička, a právě proto se rozhodl ji podpořit. Volit Trumpa je podle něj to stejné jako nechat slepého zpěváka řídit auto.

Clintonová se snažila vybojovat za pomoci koncertů bez vstupného dva státy, bez jejichž získání nemá Trump prakticky žádnou šanci. "Prosím, vezměte tuhle energii s sebou. Pomožte nám vyhrát v Ohiu," pronesla v pátek Clintonová k davu několika tisícovek nadšených diváků během předvolebního koncertu slavného manželského dua Beyoncé a Jay Z v Clevelandu.

Na Floridě, kde je ve hře 29 volitelů a preference jsou tam prakticky vyrovnané, vystoupila vedle Katy Perryové, jejíž bezplatný koncert přilákal další tisíce lidí.

Témata:  Hillary Clintonová volby v USA Donald Trump

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy