Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump stále nechce prozradit, zda uzná výsledky voleb

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington - Republikán Donald Trump i v den voleb odmítl slíbit, že uzná výsledky hlasování Američanů, kteří vybírají nového prezidenta.

V několika rozhovorech americkým médiím řekl, že nejprve prověří zprávy o údajných volebních machinacích v některých státech.

Trump na předvolebních mítincích mnohokrát opakoval, že americký volební systém je zmanipulovaný a straní "kandidátce establishmentu" Hillary Clintonové.

V dnešním telefonickém rozhovoru s televizí Fox News bez bližších podrobností řekl, že má zprávy z některých míst o tom, že probíhají manipulace s volebními stroji ve prospěch demokratů. Na otázku, zda uzná výsledky voleb, odpověděl, že nejprve musí "zjistit, jak to probíhalo".

Podobně hovořil Trump i ve dvou rozhlasových rozhovorech. "Doufám, že to bude férové, myslím, že si povedeme velice dobře," řekl stanici 970 WFLA z Floridy.

Témata:  Donald Trump USA volby v USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy